Hoe kan ik aankomen?

Je hoort tegenwoordig overal wat over overgewicht en obesitas, maar er zijn ook heel wat mensen die het tegenovergestelde probleem hebben. Hiermee bedoelen we dus dat er ook mensen zijn die zwaarder willen worden. Wat kunnen we daar nu aan doen? Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Hier kun je vinden wat belangrijk is voor jouw als je wilt aankomen.

Hoeveel moet ik eten op een dag?
Hoeveel calorieën dien je binnen te krijgen op een dag om aan te komen? Als je wilt aankomen moet jij je voedingsgewoontes in je levensstijl en voeding aanpassen, het is belangrijk om in kaart te brengen wat je eet. Dit kan je een week lang noteren voor jezelf of voor degene die je daarin gaat helpen, dit geldt tevens ook voor het afvallen om te zien waar het niet goed gaat in het voedingspatroon. Misschien eet je wel veel te weinig om aan te komen, dit kan door meerdere oorzaken komen, sporten (veel), te veel werken of stress! Dit zijn allemaal energie bronnen van verbrandingen in het lichaam. Het is aan te raden om te berekenen hoeveel calorieën je lichaam dagelijks nodig heeft om op gewicht te blijven. Ben je een moeilijke eter of eet je weinig, dan kun je eerst proberen wat meer te gaan eten om aan te komen maar doe dit wel met gezonde voeding met een hoge dosering van koolhydraten en eiwitten om het tegen gaan van spierafbraak. Eet je voldoende, ga dan eerst even na of er andere dingen hierin rol spelen. Bijvoorbeeld: stress kan ook zorgen voor gewichtsverlies.
Voedingssupplementen

Het is van groot belang dat je iedere dag meer binnenkrijgt dan dat je lichaam verbrandt. Je lijf verbruikt iedere dag een vaste hoeveelheid calorieën om alle processen in je lichaam werkend te houden. Als bijvoorbeeld 2000 calorieën tot je neemt, en je verbruikt over de dag ook 2000 calorieën dan is het eindresultaat qua gewicht nul kilogram zwaarder geworden. Geen resultaat dus!

Daarnaast verbruik je iedere dag een hoeveelheid calorieën door te bewegen, sporten, werken en naar school te gaan. Het is belangrijk om te weten hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft door het feit wat jij over de hele dag allemaal doet, dan weet je namelijk hoeveel extra je moet hebben aan calorieën om aan te komen. Door op je dagelijkse voeding een weight gainer meerdere malen per dag te gebruiken voeg je op een makkelijke manier extra calorieën toe aan je dagelijkse voeding. Zo kan je sneller in gewicht aankomen en het resultaat zal snel zichtbaar zijn, waardoor jij je beter gaat voelen! En vergeet ook zeker niet om eiwitten toe te voegen aan je voeding voor je spieropbouw en spierherstel!

Supplementen zijn o.a. hiervoor geschikt om zwaarder te worden.
– Anabolic Muscle Builder

– Mass Addiction

– MJ Mass-Freak

Welke supplementen zijn o.a. hiervoor geschikt om spieropbouw en spierherstel:

Caseine eiwitten

Whey eiwitten

BCAA

Bekijk voor jezelf wat het beste bij jouw levenspatroon past qua voeding, en aanslaat! Laat je advies geven door een voedingsdeskundige.

 

Heb jij een snelle of langzame stofwisseling?

Onze lichaam gebruikt iedere dag standaard een bepaalde hoeveelheid energie voor bijvoorbeeld de hersenen en het verteringsproces. De rest van de energie verbruik je door fysieke activiteiten zoals sporten,werken en naar school gaan, en niet te vergeten de stressfactor. Je lichaam is continue bezig met voedingsstoffen om te zetten tot energie waardoor we weer kunnen bewegen, dit noemen we ook wel de motor van het lichaam die brandstof verbruikt. Maar ook het aanmaken van energie kost weer energie (brandstof). Ziek of gewond zijn kost bijvoorbeeld ook veel energie en hierdoor verliezen we gewicht maar ook spierafbraak en dit willen we voorkomen. Je hoort veel over een snelle of een langzame stofwisseling. Hoe kan je constateren wat voor stofwisseling je hebt?
Als je stofwisseling snel is:

  • Als je vaak warm hebt
  • Regelmatige/dagelijkse ontlasting
  • Vaker trek/honger hebt
  • Slank blijven zonder activiteit
  • Je voelt je vaak actief

Bij een langzame stofwisseling is dit allemaal tegenovergesteld: je hebt het vaak koud, je kunt je wat traag voelen. Je hoeft niet zo vaak naar de wc en hebt niet zo vaak honger. Je komt relatief snel aan als je veel eet.

[product_slider category=”weight-gain” orderby=”date” order=”desc” featured=”0″ latest=”1″ best_sellers=”1″ style=”traditional”]
0
Uw Winkelwagen